The story of IKIGAI

Thee is gastvrijheid, saamhorigheid en maximaal genieten. Alleen of samen, met of zonder reden. Thee is een briljant fundament van de wereldse gastronomie. Thee verdient meer! En daarom kriebelde het. Ik wilde speciale en exclusieve theesoorten ontwikkelen. Thee aanbieden die met heel veel zorg en expertise is samengesteld, afkomstig van boeren die ik ken en waarvan ik weet wanneer maar vooral hoe de thee geplukt én geproduceerd is. Boeren met liefde en passie voor thee. Korte lijntjes, rechtstreeks van de plantage en contact met echte mensen. Dit verlangen is IKIGAI, thee zoals je hem nog nooit gedronken hebt.

PLANTAGES

De meeste IKIGAI-theeën komen van de plantage van Cindy Chen. Cindy is niet haar echte naam, maar haar aangenomen Westerse naam zodat we makkelijker kunnen communiceren. De liefde die Cindy en haar man voor thee hebben, is ongekend. Zoveel passie, zorg en vooral plezier. Ik ben super trots dat wij daar met IKIGAI nu deel van uitmaken, zodat niet alleen de Chinese maar ook de Nederlandse consumenten IKIGAI mogen proeven en ervaren. Voor de meeste Nederlandse theeleuten zijn deze theeën namelijk nog onbekend. Maar ik verzeker je, proef IKIGAI en laat je meeslepen in de adembenemende wereld van échte, pure thee vol met passie en liefde. IKIGAI is thee zoals je hem nog nooit gedronken hebt! 

INFUSIES

IKIGAI is thee in de meest pure vorm. Dit betekent dat er heel veel natuurlijke smaken bij iedere infusie vrijkomt. Mijn advies is daarom dan ook: gebruik het zeefje met IKIGAI-thee minimaal twee keer. Bij de tweede infusie komen er namelijk weer nieuwe smaken vrij en die wil je niet missen! Het is oprecht heel erg zonde om IKIGAI na één infusie weg te gooien, er zit nog zoveel moois in het natte blad.

ASSORTIMENT

We hebben besloten om IKIGAI te starten met zeven theeën, van wit tot geel en van Oolong tot sencha. Het assortiment van IKIGAI is met zorg samengesteld, we zijn op zoek gegaan naar de perfecte balans in smaken. Alle theesoorten komen aan bod en er is zo min mogelijk overlap in geur en smaak. Mag ik jullie met heel veel trots voorstellen aan de IKIGAI-familie?

  • Bai Mu Dan – witte thee
  • Da Hong Pao – Oolong
  • Tie Guan Yin – Lichte oolong
  • Jin Jun Mei – Zwarte thee
  • Milky Oolong – Oolong
  • Japanese Sencha – Groene thee
  • Huang Ya – Gele thee

 Dit is IKIGAI en ik ben er enorm trots op. Proef deze theeën en laat ons weten wat je ervan vindt. Wij zijn benieuwd!

 

Mark van den Bogaart

Theesommelier, founder van TwisTea én IKIGAI!

12 september 2019 — Mark Van den Bogaart
Tags: ikigai