IKIGAI - Da Hong Pao

Da Hong Pao (Da Hong Phouwh) is een Oolong thee. Oolong is een traditionele Chinese theesoort waarvan het productieproces veel weg heeft van het productieproces van zwarte thee, alleen het fermentatieproces is iets korter. Hierdoor zit Ooloong tussen zwarte en groene thee in. Da Hong Pao komt uit China, om precies te zijn uit de Wuyi Mountains. Deze bergen zijn 600 meter hoog. Da Hong Pao wordt geplukt en geproduceerd door Cindy Chen en haar man. Dit is niet haar echte naam, maar een aangenomen Westerse naam zodat we makkelijker met elkaar kunnen communiceren. Cindy is een hele lieve en zorgzame vrouw, met veel liefde en passie voor thee. Recent is ze moeder geworden van een meisje dus momenteel neemt haar man de werkzaamheden even over.

NAAM

De naam Da Hong Pao is afkomstig van de legende Da Hong Pao welke vertelt dat de moeder van een keizer is genezen van haar ziekte door het drinken van deze thee. Om Da Hong Pao te bedanken stuurde de keizer grote rode gewaden, bedoeld om de planten mee te kleden. Da Hong Pao is de Chinese vertaling voor grote rode gewaden, vandaar de naam!

GEUR & SMAAK

Da Hong Pao heeft de geur van een Liga Meergranenkoekje en smaakt naar toast met zoete boter. Een complexe, bijzondere en intense smaak. Deze thee kun je het beste zetten op 95 graden met 5 gram thee, laat de thee 60-90 seconden trekken en gebruik de portie thee minimaal twee keer. Na de eerste infusie komen er namelijk weer nieuwe smaken vrij in het blad, de tweede infusie is anders, bijzonder en uniek.

12 september 2019 — Mark Van den Bogaart