IKIGAI - Da Hong Pao

IKIGAI - Da Hong Pao

Da Hong Pao (Da Hong Phouwh) is een Oolong thee. Oolong is een traditionele Chinese theesoort waarvan het productieproces veel weg heeft van het productieproces van zwarte thee, alleen het fermentatieproces is iets korter. Hierdoor zit Ooloong tussen zwarte en groene thee in. Da Hong Pao komt uit China, om precies te zijn uit de Wuyi Mountains. Deze bergen zijn 600 meter hoog. Da Hong Pao wordt geplukt en geproduceerd door Cindy Chen en haar man. Dit is niet haar echte naam, maar een aangenomen Westerse naam zodat we makkelijker met elkaar kunnen communiceren. Cindy is een hele lieve en zorgzame vrouw, met veel liefde en passie voor thee. Recent is ze moeder geworden van een meisje dus momenteel neemt haar man de werkzaamheden even over.

NAAM

De naam Da Hong Pao is afkomstig van de legende Da Hong Pao welke vertelt dat de moeder van een keizer is genezen van haar ziekte door het drinken van deze thee. Om Da Hong Pao te bedanken stuurde de keizer grote rode gewaden, bedoeld om de planten mee te kleden. Da Hong Pao is de Chinese vertaling voor grote rode gewaden, vandaar de naam!

GEUR & SMAAK

Da Hong Pao heeft de geur van een Liga Meergranenkoekje en smaakt naar toast met zoete boter. Een complexe, bijzondere en intense smaak. Deze thee kun je het beste zetten op 95 graden met 5 gram thee, laat de thee 60-90 seconden trekken en gebruik de portie thee minimaal twee keer. Na de eerste infusie komen er namelijk weer nieuwe smaken vrij in het blad, de tweede infusie is anders, bijzonder en uniek.

12 september 2019 — Mark Van den Bogaart
The story of IKIGAI

The story of IKIGAI

Thee is gastvrijheid, saamhorigheid en maximaal genieten. Alleen of samen, met of zonder reden. Thee is een briljant fundament van de wereldse gastronomie. Thee verdient meer! En daarom kriebelde het. Ik wilde speciale en exclusieve theesoorten ontwikkelen. Thee aanbieden die met heel veel zorg en expertise is samengesteld, afkomstig van boeren die ik ken en waarvan ik weet wanneer maar vooral hoe de thee geplukt én geproduceerd is. Boeren met liefde en passie voor thee. Korte lijntjes, rechtstreeks van de plantage en contact met echte mensen. Dit verlangen is IKIGAI, thee zoals je hem nog nooit gedronken hebt.

PLANTAGES

De meeste IKIGAI-theeën komen van de plantage van Cindy Chen. Cindy is niet haar echte naam, maar haar aangenomen Westerse naam zodat we makkelijker kunnen communiceren. De liefde die Cindy en haar man voor thee hebben, is ongekend. Zoveel passie, zorg en vooral plezier. Ik ben super trots dat wij daar met IKIGAI nu deel van uitmaken, zodat niet alleen de Chinese maar ook de Nederlandse consumenten IKIGAI mogen proeven en ervaren. Voor de meeste Nederlandse theeleuten zijn deze theeën namelijk nog onbekend. Maar ik verzeker je, proef IKIGAI en laat je meeslepen in de adembenemende wereld van échte, pure thee vol met passie en liefde. IKIGAI is thee zoals je hem nog nooit gedronken hebt! 

INFUSIES

IKIGAI is thee in de meest pure vorm. Dit betekent dat er heel veel natuurlijke smaken bij iedere infusie vrijkomt. Mijn advies is daarom dan ook: gebruik het zeefje met IKIGAI-thee minimaal twee keer. Bij de tweede infusie komen er namelijk weer nieuwe smaken vrij en die wil je niet missen! Het is oprecht heel erg zonde om IKIGAI na één infusie weg te gooien, er zit nog zoveel moois in het natte blad.

ASSORTIMENT

We hebben besloten om IKIGAI te starten met zeven theeën, van wit tot geel en van Oolong tot sencha. Het assortiment van IKIGAI is met zorg samengesteld, we zijn op zoek gegaan naar de perfecte balans in smaken. Alle theesoorten komen aan bod en er is zo min mogelijk overlap in geur en smaak. Mag ik jullie met heel veel trots voorstellen aan de IKIGAI-familie?

  • Bai Mu Dan – witte thee
  • Da Hong Pao – Oolong
  • Tie Guan Yin – Lichte oolong
  • Jin Jun Mei – Zwarte thee
  • Milky Oolong – Oolong
  • Japanese Sencha – Groene thee
  • Huang Ya – Gele thee

 Dit is IKIGAI en ik ben er enorm trots op. Proef deze theeën en laat ons weten wat je ervan vindt. Wij zijn benieuwd!

 

Mark van den Bogaart

Theesommelier, founder van TwisTea én IKIGAI!

12 september 2019 — Mark Van den Bogaart