IJsjes maken van iced tea!

Yes! De zomer komt steeds dichterbij. Wees goed voorbereid met de lekkerste en meest gezonde zomerse drankjes en ijsjes. Ja echt! Je kunt iced tea niet alleen drinken, maar ook… ETEN! In deze blog vertel je ik je precies hoe je zelf de allerlekkerste én super gezonde waterijsjes maakt. Lees snel verder!

Wat heb je nodig?

  • IJsjesmaker
  • TwisTea iced tea (smaak naar keuze!)
  • Iced tea maker, teamaker of glazen kannetje
  • Groente en/of fruit

Stap 1: maak iced tea! Dit kan op verschillende manieren.

  • Vul de iced tea maker met 4 gram losse iced tea en koud water, laat de glazen fles een paar uur of een nachtje in de koelkast staan. Voila! Jouw cold brew iced tea is ready!
 

 

  • Vul het glazen kannetje met 4 gram losse iced tea en bijna kokend water (90 graden), laat de iced tea infuseren. Is de iced tea naar wens? Schenk de iced tea in een glas met ijsblokjes. De thee koelt meteen af!

 

 

  • Vul de teamaker met 4 gram losse iced tea en bijna kokend water (90 graden), laat de iced tea infuseren. Is de iced tea naar wens? Zet de teamaker bovenop een glas met ijsblokjes. De thee koelt meteen af!

 

Stap 2: snijdt verse groente of fruit in kleine stukjes. Om smaak te versterken kun je het beste kijken welke groente en fruit in de gekozen iced tea aanwezig is. Wil je juist smaak toevoegen? Kies dan voor groente en fruit die nog niet in de iced tea aanwezig is! Hieronder een overzicht van welke groente- en fruitsoorten aanwezig zijn:

 Mango Tango: Mango
Peach Pomegranate: Perzik, Granaatappel, Appel en Blauwe Bessen
Watermelon Basil Lime: Watermeloen, Appel en Citroen
Icy Pear: Peer, Appel en Papaja
Pear Lime Ginger: Gember, Peer en Citroen
Lemon Mint Splash: Citroen en Appel
Cucumber Mint Lime: Komkommer, Citroen, Limoen, Appel en Blauwe Bessen
Tropical Lychee: Lychee, Limoen, Appel, Citroen, Sinaasappel en Granaatappel
Peach Perfect: Perzik
Sunny Starfruit: Mango, Banaan en Starfruit

 
Stap 3: pak de ijsjesmakes erbij! Vul de vormpjes met de (afgekoelde) iced tea en versgesneden stukjes groente en fruit. Maak te gekke combinaties! Als de ijsjes klaar zijn moet je nog even geduld hebben… de ijsjes moeten een nachtje in de vriezer.

Stap 4: Yes! Jouw ijsjes zijn klaar! Happy summer, geniet ervan :)

Mark van den Bogaart
Theesommelier & Founder of TwisTea 

 

11 mei 2021 — Mark van den Bogaart