Zelf iced tea maken

Iced Tea kun je op twee verschillende manieren maken, met warm water en met koud water. Het grote verschil tussen deze methodes is de trektijd van de thee. Iced Tea met koud water maken is makkelijker, maar duurt langer. Je laat de thee namelijk de hele nacht trekken. We vertellen je in vier stappen hoe je dat het beste aan kunt pakken!

ICED TEA MET KOUD WATER

Stap 1: Gooi een portie thee in een kan en vul deze met koud water.

Bedenk vooraf hoeveel thee je nodig hebt voor een kan iced tea, teveel thee gebruiken is zonde! Gooi deze thee in een kan en vul de kan met koud water. 

Stap 2: Zet de mix van thee en koud water een nacht in de koelkast.

Zet de kan met de thee en het koude water minimaal een nacht in de koelkast. Dit is lang genoeg voor het perfecte kopje iced tea. 

Stap 3: Zeef de thee uit de kan.

De Iced Tea is na een nachtje slapen ready to serve! Nog één stap verwijderd van het perfecte glas iced tea. Zeef alle thee uit de kan. Je kunt ons rvs-zeefje natuurlijk gewoon gebruiken. Giet de kan met iced tea door het zeefje en voila, alle thee is verwijderd!

Stap 4: The perfect serve!

Serveer de iced tea in een mooi glas, voeg een fancy rietje toe en garneer af met vers fruit! Het oog wil ook wat! Nu rest nog één ding: genieten! Cheers!

*TwisTea-Tip 1: alle iced tea smaken zijn warm ook genieten geblazen!

 

ICED TEA MAKEN MET WARM WATER 

Stap 1: laat de losse thee in bijna kokend water trekken

Bekend terrein voor alle theeleuten onder ons! Laat het zeefje met de losse thee trekken in bijna kokend water van 70 of 80 graden. De trektijd verschilt per smaak, kijk dus op de verpakking hoe lang jouw theetje moet trekken.

Stap 2: laat de vers gezette iced tea afkoelen in de koelkast

Zet het glas met de, nu nog warme, iced tea even in de koelkast zodat de temperatuur in een rap tempo kan afnemen. Snijd ondertussen wat garnering en kies alvast een fancy rietje uit!

Stap 3: perfect serve!

Wachten is natuurlijk nooit leuk en al helemaal niet als je moet wachten op een heerlijk verse iced tea! Daarom kun je door middel van ijsblokjes het koelingsproces versnellen! Maak de iced tea af met de garnering en een fancy rietje, voila jouw per-fec-te iced tea is ready to serve!


*TwisTea-Tip 2: 
deze timer zorgt ervoor dat jouw theetje nooit meer te sterk of te licht wordt!

 

Krijg je hier ook zo'n dorst van? Klik dan hier voor onze iced tea collection!

 

 

 

 

 

 

 

25 juli 2019 — Mark Van den Bogaart