Zelf iced tea maken (met koud water)

25 juli, 2019

Zelf iced tea maken (met koud water)

Iced Tea kun je op twee verschillende manieren maken, met warm water en met koud water. Het grote verschil tussen deze methodes is de trektijd van de thee. Iced Tea met koud water maken is makkelijker, maar duurt langer. Je laat de thee namelijk de hele nacht trekken. We vertellen je in vier stappen hoe je dat het beste aan kunt pakken!

Stap 1: Gooi een portie thee in een kan en vul deze met koud water.

Bedenk vooraf hoeveel thee je nodig hebt voor een kan iced tea, teveel thee gebruiken is zonde! Gooi deze thee in een kan en vul de kan met koud water. 

Stap 2: Zet de mix van thee en koud water een nacht in de koelkast.

Zet de kan met de thee en het koude water minimaal een nacht in de koelkast. Dit is lang genoeg voor het perfecte kopje iced tea. 

Stap 3: Zeef de thee uit de kan.

De Iced Tea is na een nachtje slapen ready to serve! Nog één stap verwijderd van het perfecte glas iced tea. Zeef alle thee uit de kan. Je kunt ons rvs-zeefje natuurlijk gewoon gebruiken. Giet de kan met iced tea door het zeefje en voila, alle thee is verwijderd!

Stap 4: The perfect serve!

Serveer de iced tea in een mooi glas, voeg een fancy rietje toe en garneer af met vers fruit! Het oog wil ook wat! Nu rest nog één ding: genieten! Cheers!

*TwisTea-Tip 1: alle iced tea smaken zijn warm ook genieten geblazen!

 

 

 


Alle artikelen

Mogen baby's en kinderen thee drinken?
Mogen baby's en kinderen thee drinken?

21 januari, 2021

Veel ouders willen hun kinderen thee leren drinken omdat thee een heel goed alternatief voor ranja is: gezond en smaakvol! Maar vanaf wanneer mag een kind theedrinken? En waar moet je allemaal rekening mee houden?

Verder lezen

Waarom losse thee drinken?
Waarom losse thee drinken?

21 januari, 2021

Ben jij een echte theeleut maar hou je nog altijd vast aan het oude vertrouwde theezakje? Lees dan snel deze blog want theesommelier Mark legt je haarfijn uit waarom losse thee niet alleen lekkerder, maar ook beter voor je is :)

Verder lezen

From Greece with love!
From Greece with love!

13 juli, 2020

Greek Mountain Tea, wat is het precies? Hoe drink je het? Waarom is het zo supergezond? Waar komt het vandaan? Mark geeft antwoord op al je vragen!

Verder lezen