Wat is kinderthee?

Hi TwisTea-Fan!

Je hebt het misschien al even voorbij zien komen, onze nieuwe kindertheetjes! Ik kan me voorstellen dat er meteen wat vraagtekens bij komen kijken. Daarom bij deze: alles wat je moet weten over onze kinderthee!

Wat is kinderthee en waarom is het gezond?

Kinderthee is heerlijk zoet, want dat is waar kindjes vaak van houden! Kinderthee is thee zonder cafeïne, zonder toegevoegde suikers en zonder toegevoegde smaakstoffen. En dat maakt kinderthee een gezonde dorstlesser! Maar als er geen suiker in zit, waar komt het zoete dan vandaan? Van de bloemetjes, het gedroogd fruit en de specerijen die in de losse thee aanwezig zijn. Kinderthee is een gezond en lekker alternatief voor ranja of sapjes. 

Wanneer mag mijn kind thee?

Er is geen 'regel' die bepaalt wanneer jouw kindje mag beginnen met thee drinken. Dat verschilt per kind, maar ook per ouder. Als een moeder veel thee drinkt zal het kindje ook eerder thee gaan drinken. Maar als we iets mogen aanraden, begin dan met thee vanaf 12 maanden. Merk je nou dat je kindje van negen of tien maanden oud heel moeilijk drinkt, dan mag je natuurlijk gerust beginnen met thee. Het belangrijkste is dat je kindje voldoende vocht binnenkrijgt.

Hoe zet ik kinderthee?

Kinderthee zet je in principe hetzelfde als gewone losse thee. Echter raden we aan om de beker of het flesje voor de ene helft te vullen met thee en voor de andere helft te vullen met koud water. Zo weet je zeker dat de thee niet te warm is! Gooi de portie thee die in het zeefje zit niet zomaar weg, maar gebruik het nog een keer. Er zit veel smaak aan losse thee en daarom is het zonde om het zeefje met thee maar één keer te gebruiken.

Wat is het assortiment?

We zijn de kindertheelijn gestart met zes theetjes. Deze smaken zal ik een voor een toelichten. In de toekomst zal dit assortiment zeker uitbreiden!

Zijn er ook voordelige pakketten?

TwisTea zou TwisTea niet zijn als er geen voordelige pakketten hebben samengesteld! We hebben twee (cadeau)pakketten! Wil je eerst alle theetjes proeven? Dan hebben we een kinderthee samplebox met een rvs-theezeefje welke je gemakkelijk in de vaatwasser schoon kunt maken. Dit pakketje kost eigenlijk 12.89 maar shop je nu voor 10.95! Ben je fan? Dan hebben we een voordeelpakket met ALLE kindertheetjes. In dit pakket zit een navulverpakking (± 50 gram) van iedere kinderthee. Normaal kost dit pakket 28.50 maar deze shop je nu voor 24.95!

Heb je nog vragen over de kinderthee? Neem dan gerust contact met ons op via info@twistea.nl! Het TwisTeam staat je graag te woord!

Mark van den Bogaart,

Theesommelier & Founder of TwisTea

 

 

30 oktober 2019 — Mark van den Bogaart