Is thee vegan?

20 januari, 2020

Is thee vegan?

Laten we beginnen met wat uitleg rondom de term veganisme. Een persoon die veganistisch is, consumeert geen dierlijke producten. Zij consumeren niet alleen geen vlees, maar ook geen producten die voortgebracht zijn door dieren zoals zuivel, ei en honing. Een veganist consumeert dus uitsluitend plantaardige producten. Dit wordt vaak gedaan vanuit gezondheidsredenen. Een veganistische leefstijl is heel gezond.

Is TwisTea vegan?

We krijgen vaak de vraag of losse thee, in het specifiek TwisTea, veganistisch is. Thee komt van de Camellia Sinensis plant en behoort daarom tot een veganistische leefstijl. Alle pure theeën zijn dus 100% vegan. De melanges (thee gemixt met andere ingrediënten) zijn in veel van de gevallen ook veganistisch. Er zijn een aantal uitzonderingen op de regel, deze zetten we voor jullie op een rijtje:

  • Greek Yoghurt Honey (honing/gevriesdroogde yoghurt)
  • Maple Walnut (honing)
  • Caramel Superior (karamelblokjes)
  • Banana Toffee Caramel (karamelblokjes)
  • Bountea Beach (chocolade)
  • Cookie Dough (chocolade)
  • Gentlemen’s Tea (karamelblokjes)
  • Beschuit met roze/blauwe muisjes (muisjes)
  • Blueberry Yoghurt (gevriesdroogde yoghurt)
  • Lovely Tiramisu (chocolade)
  • Crème Brulee (karamelblokjes/gevriesdroogde yoghurt)

De andere theeën van TwisTea zijn vegan. Deze theeën zijn uitsluitend gearomatiseerd met smaakmakers zoals gedroogd fruit, specerijen of bloemen. Helemaal plantvriendelijk! J