Zakelijke klant? Klik hier!


Losse thee drinken kan op verschillende manieren, echter kan de manier waarop je losse thee drinkt de smaak van jouw kopje thee bepalen. Het grootste verschil proef je tussen het gebruik van een theezeefje of thee-ei. Lees snel verder!


Theezeefje versus thee-ei

Drink je losse thee uit een thee-ei? Dan is de kans aanwezig dat je veel smaak misloopt en dat is zonde! Waarschijnlijk ken je het wel, je moet de losse thee als het ware in het ei proppen en dit proppen zorgt ervoor dat de thee ook gedurende het trekken opgepropt blijft zitten. In een thee-ei krijgt losse thee niet voldoende ruimte om openen te klappen, terwijl veel smaken en voedingsstoffen pas vrijkomen als het theeblaadje helemaal opengeklapt is. Dit betekent dat veel smaak verloren gaat. Je denkt al snel dat de thee 'op' is en gooit de thee onterecht in de prullenbak. Super jammer want van deze portie had je makkelijk nog een kopje kunnen zetten. Bij het gebruik van een theezeefje krijgt de thee veel meer ruimte. Hier kan de thee zwemmen, openklappen en smaak ontwikkelen. En dat proef je! Zo geldt altijd, hoe meer ruimte de thee krijgt, hoe beter de smaak tot zijn recht kom.


Welk theezeefje is het beste?

Theezeefjes zijn er in alle vormen en maten, maar welke is nou het beste? Wat altijd geldt, hoe fijner de zeef hoe beter. Zo voorkom je dat er stukjes thee in je glas terecht komen. Daarnaast kun je kiezen uit ​wegwerpzeefjes  of rvs-zeefjes. Het grote verschil tussen deze twee is de duurzaamheid, wegwerpzeefjes gooi je na een of twee keer gebruiken in de prullenbak en zijn daarom slechter voor het milieu maar voor veel mensen wel een fijne methode. Een rvs-zeefje kan daarentegen oneindig hergebruikt worden en is zelfs vaatwasbestendig! Zo hou je ze snel en makkelijk schoon. Een rvs-zeefje kun je dus vaker en langer gebruiken, dat is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. Op de lange termijn ben je met een rvs-zeefje dus goedkoper uit!

 

Teamaker

Wil je écht alles uit je losse thee halen? Kies dan voor een ​teamaker! Deze accessoire geeft de thee nóg meer ruimte dan een zeefje. Super makkelijk te gebruiken én vaatwasbestendig. Hoe het werkt? Je doet thee en warm water in de teamaker en je laat vervolgens de thee in de teamaker trekken. Is de thee klaar? Dan zet je de onderkant van de teamaker op een glas, pot of kan. De thee loopt automatisch via de filter in het glas. Haal je de teamaker van het glas, de pot of de kan af? Dan stopt ie meteen. Zo heb je makkelijk en snel een perfect kopje thee! Mark van den Bogaart,
Theesommelier & Founder of TwisTea


Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.