Zakelijke klant? Klik hier!


Theesmaken, we kunnen er geen genoeg van krijgen! De verslaving die thee heet valt gelukkig in de categorie van producten die niet snel bederven. De houdbaar is dus bovengemiddeld lang. Daarom hoef je je allesbehalve schuldig te voelen als je weer eens te veel thee hebt gekocht. We krijgen vaak de vraag hoe en hoe lang je thee kunt bewaren. Mark vertelt je er alles over!

Hoe kun je losse thee het beste bewaren?

Losse thee kun je het beste net zoals ander voedsel bewaren, droog en afgesloten op kamertemperatuur. Op deze manier is thee het langste houdbaar en kan geur, kleur of smaak niet vervliegen.

Hoe lang kun je losse thee bewaren?

Thee is een ongekoeld product, daarom kan thee niet snel bederven. Wel kan thee smaak verliezen. We raden je daarom aan om thee niet langer dan 12 tot 18 maanden na aanschaf te drinken. Na deze periode kun je de thee dus nog steeds drinken maar is de smaak niet meer zoals ie hoort te zijn. Het komt niet vaak voor dat thee écht bedorven is, maar om het zekere voor het onzekere te nemen raden wij je aan om thee die langer dan 18 maanden in de kast staat niet meer te drinken.

Is er verschil in houdbaarheid tussen theesoorten?

De verschillen tussen de theesoorten zijn niet groot, maar zijn er wel. De basisregel hierin luidt: hoe donkerder de thee, hoe langer houdbaar hij is. Dit wil dus zeggen dat zwarte thee langer houdbaar is dan groene thee. Hoe dat kan? Zwarte thee wordt langer geoxideerd dan groene thee, dit betekent dat zwarte thee droger is. Hoe droger de thee, hoe beter bestand tegen vervliegen van smaak, geur en kleur.


Mark van den Bogaart,
Theesommelier & Founder of TwisTea


Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.