Zakelijke klant? Klik hier!Ja! Wij vertellen je er alles over! Thee is gezond, dit komt vooral omdat thee een hoge concentratie van voedingswaarden en antioxidanten bevat. Na water is thee het beste wat je kunt drinken. Om deze reden willen veel ouders dat hun kinderen thee leren drinken. Daarnaast heeft water niet echt smaak en zijn er veel kinderen die dan liever ranja drinken, maar (te veel) ranja is ongezond. Thee is dus een goed alternatief voor ranja: gezond en smaakvol. Maar vanaf wanneer mag een kind theedrinken? En waar moet je rekening mee houden?


Baby

Gedurende de eerste 6 maanden krijgen baby’s voldoende vocht uit melkvoeding van de moeder. In deze tijd heeft de baby dus nog geen extra vocht nodig en is het verstandig om thee nog even achterwege te laten. Vanaf 6 maanden begint het proces van borst- naar flesvoeding en vast voedsel. Op het moment dat borstvoeding langzaam wordt afgebouwd is het toegestaan om ook ander drinken te geven, waaronder thee! Heb je besloten om je baby thee te geven? Dan zijn er een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste: geef je baby nooit thee met suiker. Suiker is natuurlijk niet goed voor de kleine. In theezakjes zitten vaak toegevoegde suikers, laat deze dan ook voor wat het is. Ga voor pure en losse thee waar geen suikers of aroma’s aan toegevoegd zijn. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om de thee heel goed af te laten koelen voordat je baby ervan drinkt. Ten slotte, let op met theeën waar cafeïne, venkel of anijs in zit. Te veel cafeïne is namelijk niet goed voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel. Thee waar venkel of anijs in zit worden afgeraden door de stof estrogol, van deze stof wordt verwacht dat deze schadelijk kan zijn maar bewijs is nog niet gevonden. Kruidenthee (zonder venkel en anijs) of rooibosthee is de beste en meest veilige keuze voor je baby.

Kind

Kinderen mogen mee theedrinken. Maar ook hier geldt: let op met suikers en cafeïne. Kinderen vanaf 1 jaar mogen 750 ml tot 1 liter vocht per dag drinken, inclusief melk. Dit betekent dat kinderen vanaf 1 jaar ongeveer vier bekertjes water/thee nodig hebben. Het gaat hier om gemiddelden, maar ieder kind is anders. Bepaal dus zelf vanaf wanneer jouw kind thee mag drinken en hoeveel.

TwisTea Kinderthee

Vind je het lastig om te beslissen welke thee je wel en niet kunt geven aan je kinderen? Kies dan voor de kindertheetjes van TwisTea, dan zit je altijd goed! Dit assortiment bestaat uit 6 theetjes zonder cafeïne en vrij van toegevoegde suikers. De melanges bevatten smaakmakers in de vorm van fruit en bloemen. Het assortiment bestaat uit:

 Shop Kinderthee

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.