Zakelijke klant? Klik hier!


From Greece with love 

Er valt veel te vertellen over deze bijzondere plant en heerlijke kopje thee! Laten we beginnen bij het begin. Je raad het misschien al, Greek Mountain Tea (ook wel sideritis genoemd) komt uit Griekenland. Deze plant groeit rondom de Griekse Rhodope bergen op een hoogte van 1000 tot 1300 meter. Het duurt gemiddeld drie jaar voordat deze plant voor het eerst in bloei komt. De plant groeit het beste op een droog landschap, in schone lucht en een felle zon. Deze groeiomstandigheden zorgen voor essentiële oliën en aroma’s die erg goed zijn voor je lichaam. De sideritisplant is exclusief omdat deze in een klein gebied beschikbaar is. Greek Mountain Tea wordt handgeplukt, midden in de zomer terwijl de plant nog vol in ontwikkeling is. Vervolgens worden de bloemen gedroogd in koele drooghallen, zo’n 6 tot 8 dagen. De bloemen kunnen tot 45 centimeter hoog worden.  


Gezondheidsvoordelen

De groeiomstandigheden van Greek Mountain Tea zorgen voor veel gezonde eigenschappen. Greek Mountain Tea wordt niet voor niets al eeuwenlang gebruikt als middel tegen verkoudheid, ademhalingsproblemen en aanhoudende hoest. Kortom, de hoeveelheid antioxidanten in deze thee versterkt je algehele immuunsysteem.


Het perfecte kopje Greek Mountain Tea

De bloemen worden in zijn totaliteit geleverd, uniek! Knippen is niet nodig, je kunt zowel de bloem, als de stengel en bladeren gebruiken om thee van te zetten. De smaak? Puur, zacht én fris. Met een lichtzoetje. Plaats één stengel in water van 100 graden en laat 4 tot 6 minuten trekken. Gebruik voor één glas één stengel, dat is meer dan voldoende. Zet je een pot of een kan? Gebruik dan twee stengels. Tip! Ook koud is het een feestje, met ijsklontjes! Dit unieke kopje thee is niet alleen een feestje om naar te kijken maar ook een feestje om te drinken!


Mark van den Bogaart,
Theesommelier & Founder of TwisTea


Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.