Zakelijke klant? Klik hier!


Cafeïne, wat is dat nou precies? Cafeïne staat vooral bekend als opwekkend middel, maar zorgt er ook voor dat het aantal stresshormonen toeneemt en dat is niet goed voor onze gezondheid. Om deze reden ruilen steeds meer mensen hun vertrouwde kopje koffie in voor een theetje. Ze willen niet meer afhankelijk zijn van de grote dosis cafeïne die koffie heet. Wij snappen dat! Maar losse thee bevat toch ook cafeïne? Ja, dat klopt! Maar niet alle theesoorten bevatten cafeïne en het aantal milligram cafeïne in thee is aanzienlijk lager. 


Wat is het verschil tussen cafeïne en theïne?

Niks! Veel mensen zien dit als twee aparte stoffen maar niets is minder waar. Cafeïne en theïne zijn hetzelfde alleen wordt bij koffie vaak gesproken van cafeïne en bij thee van theïne.


Bevat thee cafeïne?

Ja, maar niet alle theesoorten! Alleen blends waar zwarte- of groene thee in zit bevatten cafeïne. Maar waarom is losse thee dan gezonder dan koffie? Omdat het aantal milligram cafeïne in thee aanzienlijk lager is dan het aantal milligram cafeïne in koffie. Een kopje koffie bevat gemiddeld  70  mg cafeïne, terwijl een kop zwarte- of groene thee maar  25  mg cafeïne bevat. Dat scheelt een hoop!


  
Bevat rooibos cafeïne of calorieën?

Nee :) Zowel rode als groene rooibos zijn niet alleen cafeïne- maar ook calorievrij!


Welke theesoorten bevatten dan geen cafeïne?

Alle rooibos- en kruidentheeën bevatten geen cafeïne! Deze theesoorten zijn daarom het beste om ‘s avonds voor het slapen gaan, of als je zwanger bent, te drinken! Dus ben je op zoek naar een cafeïnevrije thee? Kies dan voor rooibos- of kruidenthee!
Nog even alles op een rijtje:

 

Koffie

Een kop koffie bevat gemiddeld 70 mg cafeïne


Groene thee

Een kop groene thee bevat gemiddeld 25 mg cafeïne


Zwarte thee

Een kop zwarte thee bevat gemiddeld 25 mg cafeïne


Witte thee

Een kop witte thee bevat gemiddeld 25 mg cafeïne


Rooibos thee

Een kop rooibosthee bevat gemiddeld 0 mg cafeïne


Kruidenthee

Een kop kruidenthee bevat gemiddeld 0 mg cafeïne


Mark van den Bogaart,
Theesommelier & Founder of TwisTea


Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.